Elassys Consulting

Get macromedia Flash Player »MegoldásainkSzervezeti-folyamat megoldások

A megoldás

 

Az alkalmazott módszertan sokrétű, és komplex: elemzők dolgoznak fel tapasztalati úton, méréssel vagy előrejelzéssel létrehozott adatsorokat, eloszlásokat, gyakoriságokat, átlagokat és eltéréseket szoftverek segítségével, és készítenek az ezekre épített szimuláció alapján elemzői riportokat.

 

A megoldás célja egyszerű és egyértelmű: olyan megbízható tudást, ismeretet állítani elő adatsorokra és / vagy feltételezésekre alapozva, amely ellenőrizhető és más módszerrel nem elérhető.

 

Az így létrehozott tudásra alapozott döntések már számba veszik a kockázatokat, a döntéshozó felkészülhet a végrehajtás során jelentkező hatásokra.

 

 

A szolgáltatás

 

A szolgáltatás nyújtása során modellezési és szimulációs technológiákat és módszertanokat használunk. Az alkalmazott technológiákat és módszertanokat nemzetközileg elfogadott és eredményesen vizsgázott szimulációs kutatás - fejlesztési eredményekre alapozva alakítjuk ki. A nemzetközi fejlesztésekhez az Elassys Consulting Kft. is hozzájárult és hozzájárul modellezési és szimulációs problémák innovatív megközelítésének és megoldásának publikálásával.

 

A gyakorlatban a modellezés és szimuláció folyamata 4 fő lépésből áll:

 

1. Adatgyűjtés

2. Modellépítés és szimuláció

3. Eredmények értékelése

4. Akcióterv elkészítése és végrehajtása

 

Az adatgyűjtés során feltárjuk a vizsgálandó területre jellemző adatokat: mérésekkel, leíró adatbázisok, személyes interjúk során. Az adatokat feldolgozzuk, megtisztítjuk, előzetesen elemezzük és felkészítjük a szimulációban való használatra.

 

A modellépítés és szimuláció fázisában az előkészített adatokkal feltöltjük a modellt, és a megfogalmazott kérdéseknek megfelelő szimulációs kísérleteket végzünk.

 

Az eredmények értékelése során az adatok előzetes elemzését és a szimuláció által szolgáltatott eredményeket együttesen értékeljük, meghatározva a megoldásokat a megoldandó problémákra.

 

Az akcióterv elkészítése és végrehajtása során olyan tervet készítünk, amelynek végrehajtásával partnerünk képes megfelelően reagálni a problémás helyzetre, elkerülve a kockázatokat.

 

 

A termék

 

A szervezeti folyamatok szimulációját saját fejlesztésü számítógépes szimulációs szoftverrel oldjuk meg. Az elemző az ImiFlow szimulációs szoftver segítségével képes folyamatokat, terheléseket, erőforrásokat és a folyamatra jellemző átfutási időket egy olyan integrált rendszerbe építeni, amellyel aztán már lehetséges a valóságnak vagy a terveknek megfelelő szimulációt elvégezni.

 

A szimulátorból kinyerhető eredmények mennyisége óriási: egyetlen szimuláció akár gigabyte-os nagyságrendű adatmennyiséget is előállíthat (a szemléltetés kedvéért: egy vastag könyv sincs ilyen méretű). A nagy mennyiségű adat elemzéséhez nyújt támogatást az ImiFlow kiegészítője, a VectorViewer - amely eszközzel az eredmények könnyen grafikonná alakíthatók - illetve az adatbázis alapon való eredmény-tárolás.

 

Az eredményekből készített riportok elektronikusan és nyomtatott formában is elkészülnek a riport előállító funkció segítségével.